fbpx
„Iubirile trec, copiii rămân…“

Iza si rosia din gradina bunicii

de

Nici nu stiu ce e mai uimitor. Felul in care Iza adora rosiile si le aduna singura de pe vrej sau splendoarea si marimea la care ajung rosiile mamei, inmultite de la an la an din semintele celor mai reusite exemplare de anul trecut.

Rosia din care musca Izuta in fotografia de alaturi cantarea 1150 de grame! Intre timp, am mancat-o cu pofta, de indata ce-a scapat din dintisorii fericiti ai mezinei noastre adorate. Si i-am mai pus alaturi alte cateva rosii curate, crescute in pamantul gradinii noastre, ingrijite cu dragoste. Rosii care au gust de copilarie si de libertate. Rosii pe care eu, Paul, Victor si Izuta le adoram, si la care Ilona nici nu se poate uita, atat de tare le detesta… Dar asta e o alta poveste, pe care, cu siguranta, si alte mamici o stiu pe dinafara…

 

Tag-uri:
·
Categorii:
Iza

Comentarii

 • Mi-a venit in gind ca asa cum rosia e crescuta din cele mai bune seminte din anii trecuti, asa si Iza e facuta din genele voastre cele mai deosebite, e din ce in ce mai frumoasa!
  Si… tare mi-as dori, la schimb, niste seminte de rosii de la mama ta 🙂

  CarmenP 8 august 2013 5:52 Răspunde
  • Iti dau! Vorbesc cu mama si iti dau seminte, cu mare drag. Si ti dau si binecuvantarea pentru o fetita ca Iza 🙂

   Alice Nastase Buciuta 8 august 2013 7:03 Răspunde
 • Ce frumoasa si imbietoare e rosia aia. 🙂 Nu e de mirare ca ii place Izutei atat de mult. 🙂
  Ultima oara cand imi aduc aminte ca am mancat asemenea rosii a fost in vara lui 2005, cu un an inainte sa plec in Canada, din gradina unor prieteni de familie. Nu doar ca erau mari si frumoase, dar aveau si un gust incredibil. 🙂

  Aici in Canada avem o vorba — toate au gust de ciubota, iar gustul de rosie nu il deosebesti de cel de dovleac, e la fel.

  Mai exista si raionul de fructe si legume organice in supermarketurile din Canada, si la organice sunt pepeni rosii… dar care nu au seminte. Pai cum dumnezeu sa fie pepenii aia oorganici, daca nu au seminte??? Platesti mai mult pe un pepene organic decat pe cel „regular” doar pentru ca are eticheta „organic”, cand de fapt a suferit aceleasi modificari genetice ca si ala „normal”.

  Sa ai un weekend excelent Alice!

  Victoria West 10 august 2013 15:41 Răspunde
 • Servus,
  cu permisiunea dumneavoastra, ma pot inscrie si eu la seminte de rosii?
  Multumesc 😉

  Dana Panico 11 august 2013 16:29 Răspunde

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Menu Title